ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKALL BYTA FÖNSTER

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ VID ETT FÖNSTERBYTE

Det finns många saker att tänka på inför ett fönsterbyte. Vi på Morups fönster vill därför ge dig fyra tips som kan göra valet lättare för dig.

1. ENERGIEFFEKTIVITET OCH KONDENS

Ett fönsters värmeförlust mäts i u-värde och ju lägre u-värde desto energieffektivare blir det. Däremot innebär låga u-värden ofta mer kondens på fönstrets utsida. För att undvika detta rekommenderas därför att välja fönster med lågt u-värde och ett glas som håller kondensen borta.

Mer om energieffektivitet och kondens kan du läsa här.

2. MONTERING

Vid ett fönsterbyte är det många saker att tänka på, så som placering i vägg, justerbart infästningsmaterial, rätt drevning, plåtarbete, foder, lister och smyg. Vi rekommenderar dig att anlita en projektledare med montörer som har erfarenhet, kunskap och utbildning i att montera fönster. Erfarna projektledare kan även se nya möjligheter att öppna upp och göra det ljusare i hemmet.

3. GARANTI

Tänk på att välja leverantör som tar ansvar för garanti på både fönster och montage. På själva fönstret bör det vara minst 20 år mot röta, 10 års funktionsgaranti och 10 år på montaget.

4. SÄKERHETEN

Vanligaste vägen in för inbrottstjuvar är från ett skymt läge på baksidan av huset, gärna genom altandörren eller fönstret. Tänk därför på att ha lika hög säkerhet på baksidan som framsidan. Kolla om fönstret och altandörren är säkerhetsklassade, det är den bästa försäkringen mot objudna gäster.

Mer om säkerheten kan du läsa här.

Snabbaste vägen till ett kostnadsfritt hembesök

Mina kontaktuppgifter

och gärna