Just nu bjuder vi på en altandörr när du köper minst 7 st fönster.
Se Morups altandörr här.

Visste du att den vanligaste stället att bryta sig in i en villa är en kväll, genom en skymd altandörr, på baksidan av huset. Säkerheten i ditt hem värnar vi högt om. Men vad betyder det att ett fönster är inbrottsklassat och vad är egentligen kondensskyddat glas?

Inbrottsklassat
Det är testat och godkänt av Sveriges tekniska forskningsinstitut (SP). De har utfört ett fysiskt angrepp på 3 minuter aktivt på varje låspunkt. Angreppet görs på flera olika ställen på fönstret under 15 minuter. Denna klass heter RC2 N och är en EU-standard. Läs gärna mer om inbrottsklassning här.

Kondensreducerande glas
Vid låga u-värden uppstår kondens på glasets utsida till följd av att fönstret inte läcker ut någon värme till det yttersta glaset. Därför blir det yttersta glaset kallare än den omgivande luften och drar då till sig imma (kondens). kondensskyddande glas hindrar värmen att stråla ut från det yttersta glaset och får på så sätt samma temperatur som den omgivande luften och drar därmed inte till sig fukt från luften. När glaset är torrt fastnar inte smutsen lika lätt vilket ger renare glas och färre gånger att tvätta fönster. Läs gärna mer om kondensreducerande glas här.

 

Flerluftsfönster är inte testade men har samma bestyckning som godkända enluftsfönster. Pardörrar är ännu inte testade.

* Kampanjen pågår till den 27/9 2019 och gäller vid köp av minst 7 st fönster. Kampanjen avser en enkeldörr, helglasad eller med bröstning.
Räntekampanjen gäller för order lagd under augusti och september 2019.

 

Snabbaste vägen till ett kostnadsfritt hembesök

Mina kontaktuppgifter

och gärna