grusväg i skogen

Med respekt för miljön

Morups Fönster – Hållbar tillverkning i hjärtat av Halland
Morups Fönster, belägen i Falkenberg, är en av de ledande aktörerna inom fönstertillverkning i Sverige. Vi är stolta över vår egen tillverkning av fönster som sker i vår egen fabrik strax utanför Falkenberg, ett stenkast från havet. Med en helt egen tillverkning kan vi helt och hållet påverka hur våra fönster ska tillverkas så miljömässigt som möjligt.

Energieffektiva fönster för en grönare framtid
Slutligen är våra fönster designade för att vara väldigt energieffektiva. Med ett mycket lågt U-värde hjälper vi våra kunder att spara energi, vilket leder till mindre behov av energi för uppvärmning av huset. Bra för miljön, och för kundens plånbok.

Självklart återvinner vi gamla fönster
Alla gamla fönster återvinns alltid på de lokala återvinningsstationerna. Det säkerställer att alla komponenter av de gamla fönsterna hanteras på ett miljövänligt sätt.

Laddstolpar och miljövänlig arbetsplats i Falkenberg
På vår anläggning i Falkenberg har vi installerat laddstolpar för att underlätta för våra medarbetare att ladda sina el- eller hybridbilar. Detta steg mot en mer hållbar arbetsplats är i linje med vår övertygelse om att varje insats räknas i kampen för en bättre miljö.

En framtidsinriktad vision för miljön
Hos Morups Fönster är vi engagerade i att erbjuda hållbara och högkvalitativa fönsterlösningar, samtidigt som vi bidrar till en grönare framtid. Besök gärna vår fabrik för att lära dig mer om vårt arbete och våra produkter. Kontakta oss här.

Från farliga impregneringsvätskor till hållbart kärnvirke
En viktig miljöaspekt i vår produktion är att ha gått från farliga impregneringsvätskor. Idag använder vi enbart kärnvirke av högsta kvalitet, vilket inte bara garanterar lång hållbarhet utan också miljövänlighet. Våra framtida generationer ska inte behöva källsortera våra fönster som miljöfarligt avfall.

Materialoptimering och återanvändning för en cirkulär ekonomi
Vi strävar efter att optimera användningen av alla material, med målet att minimera spill. Allt sågspån från bearbetning av trä används för att värma upp våra lokaler, vilket innebär att vi inte behöver använda någon el för uppvärmning. Det överskott av sågspån som ändå blir över, donerar vi till lokala gårdar.

Utsida i aluminium
Vi har valt att alltid ha en utsida i aluminium. Aluminiumet tillsammans med kärnvirket ger ett otroligt hållbart fönster. Dessutom består all aluminium i våra produkter av 95% återvunnet material, vilket ytterligare understryker vårt engagemang för en hållbar framtid.

Effektiv logistik och minskade utsläpp genom direkttransporter
Vår ambition är att alla transporter ska gå med direkttransport till slutkunden vilket eliminerar behovet av onödiga omlastningar och därmed minskar vårt koldioxidavtryck. Dessutom, eftersom allt material levereras direkt från Morups till slutkunden, minskas behovet av att montörerna behöver göra extra resor för att hämta eller komplettera med material, vilket leder till ytterligare minskningar av utsläpp.

Snabbaste vägen till ett kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök hos Morups Fönster kommer vi hem till dig och mäter, lyssnar till dina önskemål och sen får du en offert. Välkommen!

  • Personlig rådgivning
  • Besöket tar bara cirka en timme
  • Du förbinder dig inte till något