I världen är skandinavisk design ett begrepp och kännetecknas av vår stilrena och avskalade design och naturliga material. Vår Premium-serie är utvecklad i den skandinaviska designtraditionen. Tanken bakom utformningen har varit energi, säkerhet, design och ljusinsläpp. Vi har tagit fasta på att alla detaljer skall harmonisera med varandra, från färg på gummilisten till handtag.

Att en båge är 1 cm smalare betyder att den totalt är 4 cm smalare. En smal båge ger ett bättre ljusinsläpp, något man skall eftersträva när man köper nya fönster. Fasningen på in- och utsidan skapar inte bara ett elegantare och mer arbetat intryck utan också ett större ljusinsläpp i rummet. Fönstret är ju till för att släppa in så mycket ljus som möjligt.

För att hitta rätt handtag som stämde överens med bilden av vårt fönster föll valet till slut på ASSA Vinga. Ett stilrent handtag, designat av arkitekten Pelle Wester, som lyfter upp designen i fönstret.

     

För att inte få en glansig yta som solljuset reflekteras mot valde vi färg med glans 30 på in- och utsida som ger ett stiligt intryck med sin matta finish.

Det är inte bara de stora penseldragen som gör bilden, även de små detaljerna är viktiga. Att det är ljusgrå distanslist mellan glasen valde vi för att ta bort risken för reflexer från solljuset och för att det skall harmonisera väl med vår ljusgråa gummilist mot glaset. Färgen passar dessutom väldigt bra ihop med våra sex standardkulörer.

Design och utseende är viktiga faktorer när man väljer fönster. Rätt fönster till rätt hus gör stor skillnad för hela huset. Är du osäker på vad du skall tänka på eller vad som passar i ditt hus. Prata gärna med din lokala projektledare så kan han ge dig rådgivning.

 

Snabbaste vägen till ett kostnadsfritt hembesök
Fyll i ditt postnummer så kontaktar din lokala projektledare dig inom kort.
och gärna