KONDENS PÅ FÖNSTRET – GLÖM DET!

Kondens på glaset betyder att det är energieffektiva fönster. Men behöver man få kondens på utsidan? Nej, med Anti-kondensglas slipper du det!

Väljer du att sätta in energieffektiva fönster, så ska du inte behöva leva med imma och kondens. Det är vanligt förekommande. Och drabbar de flesta. Men det finns undantag.

Tanken med energieffektiva fönster är att de ska släppa igenom ljus men inte värme. Ingen inomhusvärme ska kunna ta sig ut. Det gör att fönstrets yttre glas håller samma temperatur som uteluften. Så långt är allt bra. Men under stjärnklara nätter strålar jordens värme ut i rymden utan att det finns någon strålning åt andra hållet. Och fönstrets yttre glas blir då kallare än den omgivande luften. Om luftfuktigheten samtidigt är hög bildas kondens eller imma. Det är samma process som ger oss dagg i gräset på morgonen.

Till skillnad mot många andra energieffektiva fönster så har inte Morups detta problem. På utsidan av vårt yttersta glas finns nämligen en värmereflektor – Antifog – ingjuten i glasmassan. Denna reflektor hindrar utstrålningen mot den kalla rymden.

För att fönstret skall släppa igenom så mycket ljus som möjligt används ett så kallat Clear Glass som mellanglas i treglaskassetten.

Glaset är utvecklat och tillverkas av AGC Glass som är världens största planglas-tillverkare.

Snabbaste vägen till ett kostnadsfritt hembesök

Fyll i ditt postnummer så kontaktar din lokala projektledare dig inom kort.

och gärna