Varför aluminiumklädda fönster?

Aluminium har väldigt många bra egenskaper. Det rostar inte, går att återanvända och det är vårt tredje vanligaste grundämne.

Ur Bauxit utvinner man aluminiumoxid som genom elektrolys blir aluminium som vi känner det. Bauxit är ett ämne det finns gott om i jordskorpan (ca 8%), det tredje vanligaste ämnet efter syre och kisel.

Aluminium rostar inte. När aluminium kommer i kontakt med syre bildas ett tunt oxidskikt som skyddar aluminiumet. Utöver detta lackar Morups sin aluminium med Florida-testade kulörer vilket gör att vi kan lämna 10 års garanti mot blekning på våra sex standardfärger.

Det fina med aluminium är att det är återvinningsbart. 100% av aluminiumet går att återvinna utan att det förlorar sina ursprungliga egenskaper och kvalitén påverkas inte negativt, vilket gör att man kan återvinna aluminium hur många gånger som helst. Man gör också en stor energibesparing genom att återvinna. Endast 5% av energin, som går åt att framställa nytt, krävs för att återvinna gammalt aluminium. Så panta era burkar!

För att öka livslängden på fönster klär man karm och båge med aluminium, i folkmun ”aluminiumklädda fönster”. Aluminiumet gör att du slipper skrapa och måla dina fönster efter några år. Det enda som krävs är normalt underhåll som att torka bort smuts och alger någon gång om året.

På Morups kan du välja mellan sex olika standardkulörer utan extra kostnad. Dessa lämnar vi dessutom 10 års garanti mot blekning på.

Snabbaste vägen till ett kostnadsfritt hembesök
Fyll i ditt postnummer så kontaktar din lokala projektledare dig inom kort.
och gärna